Artikelen ter inspiratie

Corrine's les: genieten van het moment!

pot vol mooie herinneringen “Het ging niet echt lekker met me. Mijn toenmalige werkgever stelde voor dat ik het programma Mindfulness voor Professionals zou volgen bij Inzicht360 om meer rust voor mezelf te creëren”, vertelt Corrine. In acht wekelijkse individuele sessies zag ze mindfulnesscoach Mirjam van Remmerden. Die liet haar via opdrachten en gesprekken naar zichzelf kijken. Ook mediteerden ze samen, soms lopend en soms zittend in stilte.

Genieten in het hier-en-nu

De belangrijkste les die Corrine is bijgebleven is om te genieten van het nu, van het moment. “In plaats van me druk te maken over de toekomst. Ook de meditaties hebben me daar erg bij geholpen. Dat doe ik nog steeds af en toe om tot rust te komen.”

Een van de opdrachten die Corrine van Mirjam kreeg, was het elke dag noteren van een belangrijke ervaring. Dat is ze ook na de coaching door Mirjam blijven doen. “Elke dag pik ik een mooi moment van die dag uit. Bijvoorbeeld als iemand spontaan iets leuks tegen me heeft gezegd, dan schrijf ik dat op. Meestal ’s avonds, in verschillende kleurtjes op een stukje papier. Dat gaat in een grote pot.” Ze is van plan om dit een jaar lang vol te houden, want het lijkt haar leuk om daarna haar verzameling van mooie momenten terug te kunnen bekijken.

Mindfulness helemaal niet zweverig

Corrine was aanvankelijk sceptisch toen haar werkgever met het idee kwam om het programma te volgen. “Het was onbekend en ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Ik stelde me het een beetje zweverig voor, maar dat is het juist helemaal niet. Inmiddels doe ik ook aan yoga en Tai Chi en vaak op zondag ook nog body balance.”

Het programma heeft Corrine uiteindelijk ontzettend geholpen, is haar conclusie. “Het heeft me veranderd, ik sta nu veel rustiger in het leven. Ik merk aan mezelf dat het makkelijker gaat. Zelfs toen ik het afgelopen jaar mijn baan kwijtraakte, schoot ik niet in de stress. Eerder zou me dat zeker weten wel zijn gebeurd, maar dankzij de mindfulnesslessen heb ik me herpakt. Je kunt je wel heel erg druk maken, ‘wat als dit, wat als dat’, maar ik zie nu in dat je van die gedachten juíst stress krijgt.” Door wat ze in het programma leerde, ging ze bovendien met een rustig gevoel naar de sollicitatiegesprekken die volgden.

Even rust pakken

Het pakte goed uit voor Corrine. Ze vond nieuw werk, waar ze ook nog eens meer op haar plek zit dan bij het vorige bedrijf. “Hier kan ik zeggen: ‘Ik ga even rust pakken’. Als dat nodig is, dan loop ik even weg. Dat is ook iets wat Mirjam me geleerd heeft. Daarnaast doe ik nog steeds de drie minuten ademhalingsoefening van Inzicht360.”

Het programma Minfulness voor Professionals bij Inzicht360 is volgens Corrine absoluut een aanrader. Persoonlijk vond zij de individuele begeleiding erg fijn. “Ik denk dat ik in een groep meer op de achtergrond zou zijn, dan had ik niet de aandacht gehad die ik nu één op één wel heb gekregen. Hierdoor heb ik er het maximale uit kunnen halen.”Dat is volgens haar ook te danken aan coach Mirjam. Corrine: “Mirjam is een fijn persoon. Ze is rustig en heel erg geïnteresseerd in je. Bovendien heeft ze een hele fijne stem voor het mediteren. Ze heeft me ook wel eens een stickje met audiobestanden meegegeven om zelf thuis mee te mediteren, maar die stemmen haalden het niet bij die van Mirjam.”

Wil jij jouw zelfvertrouwen vergroten of beter leren omgaan met stress?

Wil jij jouw zelfvertrouwen vergroten? Stress op het werk verminderen? Of inzicht krijgen in jouw loopbaan en bijbehorende ontwikkeling? Door middel van individuele coaching kan jij de professional worden die jij wilt zijn. Inzicht360 deelt graag tips en biedt individuele begeleiding in de regio Zaandam. Meld je direct aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.