Zo doen wij dat nu eenmaal

Spreek jij op je werk voornamelijk in de ik- of de wij-vorm? En hoe zit dat met je collega’s? Professionals die langere tijd bij hetzelfde bedrijf werken, spreken meestal in de wij-vorm. Niets mis mee natuurlijk, mits de ‘ik’ niet verloren gaat.

Wij-vorm goed voor een relatie

Nu.nl publiceerde een onderzoek van de universiteit van Berkeley, waaruit bleek dat het spreken in de wij-vorm een positief effect heeft op relaties en huwelijken. Onderzoeker Robert Levenson observeerde 154 stellen die samen op zoek gingen naar oplossingen voor verschillende conflicten. De stellen die in de wij-vorm spraken, bleven rustiger en positiever in de meest stressvolle situaties. Ze voelden zich over het algemeen sterker dan de stellen die in de ik-vorm spraken. De ik-vorm zou afstand hebben gecreëerd in de relatie. Vooral omdat deze mensen zich onzekerder voelden en minder gesteund door de ander. Uit verder onderzoek bleek dat getrouwde stellen die in de wij-vorm spraken voornamelijk de ik-vorm gebruikten als ze hun frustraties wilden uiten tegenover elkaar. Zouden deze conclusies ook gelden op de werkvloer? 

Authenticiteit op de werkvloer

Het is natuurlijk belangrijk en fijn dat mensen veel aan elkaar hebben en dat praten in de wij-vorm daarbij lijkt te horen. Maar zijn we ons er ook van bewust dat we in de wij-vorm praten? En wat betekent dat voor onze eigenheid? Als er alleen nog maar in de wij-vorm wordt gesproken, hoe authentiek is iemand dan nog? En wat als mensen minder authentiek durven zijn en onzekerder zijn als ze in de ‘ik-vorm’ spreken? Let de komende dagen eens op de verschillen die je bij je collega’s kunt horen. Wat valt je daarin op? Wie durven er kritisch te zijn en spreken ze dan in de ik- of de wij-vorm? 

Wij en ik

Als de ‘ik’ binnen de ‘wij’ intact blijft, is er natuurlijk niets mis met de wij-vorm. Meerdere ‘ikken’ vormen toch gewoon een ‘wij’. We hopen dat alle ‘ikken’ zich ervan bewust zijn dat ze zelf een uniek mens zijn en hun eigen plek innemen in het leven en dus ook binnen het bedrijf, thuis of waar dan ook. Het risico van teveel wij-denken, is dat dit gebaseerd is op grote hoeveelheden automatisch gedrag. En dat is juist zo jammer. Hoe nieuwsgierig en onbevangen kun jij naar je werk kijken? Mindfulness helpt je bewust te worden van deze patronen en daar bewuste keuzes in te maken. Daarvoor moet je toch echt bij jezelf te rade en niet bij de groepsconsensus. Blijf dus gerust de wij-vorm gebruiken, maar onderzoek telkens weer of je er onbevangen naar kunt blijven kijken.