Individuele outplacementbegeleiding op maat

Door reorganisatie je baan verliezen maakt je toekomst opeens onzeker. Zeker in deze tijd waarin de werkloosheid onverwacht toeneemt en veel bedrijven maatregelen nemen om het hoofd financieel boven water te houden. Veel werkgevers bieden bij vertrek de mogelijkheid aan voor het volgen van een outplacementtraject. Juist nu is het dus belangrijk om hier gebruik van te maken, zodat je individuele begeleiding krijgt bij het vinden van ander werk.

Wat we doen in een outplacementtraject citaat: Durven is even je evenwicht verliezen. Niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.

Doelstelling van een traject is ervoor te zorgen dat je weet wat je wilt, wat je kunt en hoe jij jezelf het beste op de arbeidsmarkt kan positioneren om vervolgens effectief te kunnen netwerken en solliciteren. Een traject bestaat uit twee fasen:

  1. Oriƫntatiefase. De eerste fase richt zich op het opstellen van een persoonlijk plan waardoor je doelgericht en concreet op zoek kan gaan naar een passende functie. Om hiertoe te komen worden jouw competenties, interesses en kwaliteiten in kaart gebracht. Daarnaast brengen we in beeld wat voor jou belangrijk is om goed te kunnen functioneren. Tevens wordt onderzocht welke mogelijkheden er qua functies en werkgebieden op de arbeidsmarkt zijn. Uiteindelijk resulteert dit in een persoonlijk en professioneel profiel dat past in het perspectief van de arbeidsmarkt.

  2. Loopbaanfase. In de tweede fase ga je actief aan de slag op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt aandacht besteed aan: het actief netwerken, het aanboren van nieuwe netwerken, het schrijven van opvallende sollicitatiebrieven, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, het evalueren van gesprekken, het versterken van de motivatie en het verder ontwikkelen van een krachtig zelfbeeld en zelfpresentatie.

Hoe gaan we te werk

Vooraf wordt vastgelegd voor welke periode je begeleiding zult krijgen. Gedurende die maanden heb je tweewekelijks een individueel gesprek. Tussendoor krijg je opdrachten mee waar je zelfstandig mee aan de slag kunt. Vanaf fase 2 is er ook tussen de afspraken door contact bij concrete sollicitatieactiviteiten waarbij coaching gewenst is.

Gesprekslocaties regio Amsterdam en Zaandam

  • Landsmeer, Dorpsstraat 42
  • Oostzaan, Natuurgebied Het Twiske, Twiskeweg (wandelcoaching)
  • Zaandam, Provincialeweg 302

Afspraken kunnen ook telefonisch of online plaatsvinden.

Tarieven

Outplacementbegeleiding vindt altijd plaats op basis van een offerte en dient te worden goedgekeurd door de werkgever.